Teamet

Helene Romby

Helene har varit VD på K-FAB sedan hösten 2016 och med ett imponerande CV har hon gjort det mesta inom produktion och inköp i detaljhandeln. Med en utbildning inom konfektionsindustrin har Helene både frilansat som produktdesigner, arbetat som designlärare, varit inköpsansvarig på en av Sveriges största kläd- och inredningskedjor samt suttit i produktionsledningen för en tillverkare av specialdesignad klätterutrustning.

Helene blev erbjuden rollen som VD på K-FAB Scandinavia genom att hon hade skapat en relation med den tidigare ägaren Tommy Granström. När företaget blev uppköpta av Teqnion, ville den nya ägaren att hon absolut skulle ta över rodret eftersom Tommy valt att kliva av som VD. Helene, som var lite tveksam till uppdraget till en början, intygar att hon får allt stöd hon behöver från ledningen samtidigt som de ger henne fria tyglar och utmanar henne på ett sätt som gör att både hon och verksamheten ständigt utvecklas. 

Förutom stödet från huvudägarna poängterar Helene att en av de bästa sakerna med att arbeta på K-FAB Scandinavia är att de har ett så tätt samarbete med produktionen i Kina.

– Vi är som en enda stor familj vi här på kontoret i Sundsvall och produktionen i Asien. Vi åker över till Asien så ofta vi kan och vi har arbetat tillsammans så länge att det nästan känns som om fabrikerna är våra egna. 

Som verksamhetsledare är Helene noga med att arbetsmiljön ska vara välkomnande, utmanande och givande. Flexibilitet och kundbemötande är också oerhört viktigt för henne.

– Vi lyssnar alltid på våra kunders önskningar och behov och strävar ständigt för att bemöta dessa på allra bästa sätt.

Helenes favorit: ÅKE
“För mig representerar Åke vår designfilosofi på ett fantastiskt sätt. Jag älskar att den har delar i råmetall som åldras på ett naturligt och vackert med tiden. Precis som med de flesta av våra lampor kan du använda Åke på flera sätt. Den övre armen kan helt kopplas bort från stolpen och klämmas fast precis varsomhelst där du behöver extra ljus. Jag gillar att den sticker ut lite grand. Den är verkligen inte som alla andra spotlight-lampor på marknaden. Design och funktion i ett nötskal utan lull-lull”.

Mer Mindre

Kristina, Kikki, Hyrskylahti

När Kikki, som är en mycket kreativ person full av ideer går hem från jobbet har hon idag energi över för att vara kreativ även på hemmaplan. Det har dock inte alltid varit så. Kikki har också arbetat inom flera branscher och har bland annat drivit sin egen nagelsalong och varit butikschef. Kikki har aldrig vantrivts med sina tidigare jobb men på K-FAB Scandinavia har hon funnit en hel annan källa till glädje och inspiration i sin nya yrkesroll.

– Att gå till jobbet är som att gå hem till min andra familj. Mitt jobb är en källa till inspiration så när jag kommer hem har jag massor av energi över till mina egna kreativa projekt.

Kikki började som internationell säljare men det dröjde bara knappt ett halvår innan hon designade sin egen lampa för första gången.

– Jag saknade en snygg och portabel lampa ute i vedboden eftersom vi inte hade någon ström där. Då föddes iden till lampan Kåre. 

Sedan dess har Kikki hunnit skapa majoriteten av lamporna kollektionen K-FAB Design. Från började ritade Kikki lamporna med enbart penna och papper, men det kändes inte hållbart så idag har hon gått över till att skissa i CAD.

Kikki älskar att vara ute i naturen och det är anledningen till att du kan hitta organiska spår i alla hennes lampor, likväl som avskalade linjer, vintage och ett kryddmått av lekfullhet.

– Det är så häftigt att experimentera med olika stilar och se vad som händer om man kombinerar en del som för tankarna till organiska material med en del som signalerar industri och funktion.

Kikki är en person med båda fötterna på jorden samtidigt som hon är märkbart trendsäker: 

– Mina ägodelar ska vara enkla, snygga, användbara och gärna lite i motats till den svenska mellanmjölken.

Kickis favorit: KÅRE
“Kåre är min absoluta favorit och den lampa jag är mest stolt över med sina många olika funktioner och vågade design. Funktion behöver inte vara fult och tråkigt! Eftersom det är den första lampan jag designade själv – med enbart en ide och en penna som utgångsläge gör ju att den ligger mig extra varmt och hjärtat”.

Mer Mindre

Malin Öström

Liksom Kikki har Malin också en bakgrund som butikschef inom handels och hon är också förälder, djurägare och flitig besökare av den norrländska fjällen. När Malin får en stund över hittar du förmodligen henne på en skoter någonstans i närheten av den norska gränsen.

Malins huvudansvar är svensk och internationell försäljning och kundrelationer.

När en möjlighet att få ansluta sig till K-FABs team dök upp tackade Malin genast ja. Malin menar att det är så roligt att få vara med om att kundernas behov verkligen kan besannas, tack vare den tajta relationen med fabrikerna.

– Det kan låta lite tjatigt och klyschigt, men vi är verkligen som en familj. Jag är liksom hemma, både här på kontoret och i min bostad. Att vi också har en så tätt samarbete med vår produktion är ju få förunnat. Det gör det här uppdraget lite extra givande och utvecklande. 

Malins favorit: RÅG
“Jag har fastnat lite extra för lampan Råg. Den är annorlunda och tuff men ändå vacker på ett subtilt sätt. Som en pompös kristallkrona men ändå inte. Jag gillar att man kan välja att enbart tända led belysningen runt ringen för att skapa en mysig atmosfär men också tända glödlamporna för att få fullskaligt ljus”.

Mer Mindre

Minjuan Blomberg

Minjuan är en globe-trotter som har landat i Sundsvall. Hon föddes i Kina och läste Engelska som huvudämne på universitetet. Minjuan träffade sin svenska man i sitt hemland och familjen har sedan dess bott på flera ställen i både Kina, Japan och Sverige.

När familjen bosatte sig i Sverige år 2008, vidareutbildade sig Minjuan sig till inköpare och har sedan dess arbetat med ljus på ett eller annat sätt. Minjuan sköter K-FAB Scandinavias ekonomi samt övriga administrativa uppgifter, har direktkontakt med fabrikerna i Kina, bär huvudansvaret för K-FABs mässor i Asien och sköter en hel del kundkontakter samt medverkar i designproduktionen. Minjuan har således många bollar i luften men hon trivs jättebra både med sitt jobb och med att bo i Sverige.

För Minjuan är Skandinavien, Sverige och Norland oerhört exotiskt: 

– Allt är annorlunda här; Kulturen, naturen och vardagen. Jag trivs jättebra i Sverige men jag måste erkänna att jag gärna skulle vilja utesluta de långa, mörka och kalla vintrarna.

Minjuan har varit en bärande del av K-FABs Granströmskollektion. Hon tycker Granströmslamporna är så otroligt vackra och representerar svensk skönhet och modern skandinavisk design till fullo.

Minjuans favorit: Tusensköna
“Jag älskar lampan Tusensköna i Granströmskollektionen. När jag föreställde mig hur lampan skulle bli tänkte jag på harmoni; inga skarpa kanter – bara mjuka linjer. Lampans ljus sprids på ett klart och vackert sätt i rummet utan att ta över. Tusensköna skapar på så sätt ett avslappnade och behagligt lugn när du kommer hem från en hektisk dag på jobbet”.

Mer Mindre

Kontakta oss!

Kontaktuppgifter
Hur kan vi hjälpa dig?

Befintlig kund

Contact us

Let´s get in touch

Contact details
How can we help you?