Norrlands mest prisbelönta lampföretag

Mer än bara ljus

På K-FAB Scandinavia skapar vi lampor för det moderna hemmet med spännande kombinationer av funktion, form och material. Organiskt möter industri, vintage möter skandinavisk design, diskretion möter djärvhet.

Hemljus Designpris

”Bland många fina lampor har vårt val fallit på Kåre, från det svenska företaget K-fab Scandinavia. Materialen i Kåre är tilltalande och känns genuina; glas, mässing och kork. Vår motivering är att Kåre, förutom att den har ett tilltalande formspråk också är en multifunktionell armatur. Den kan användas som bordslampa och placeras direkt på ett bord, hylla eller varför inte i fönstret, den blir också fin som golvlampa, vägglampa eller i taket. Det som också tilltalat oss är att Kåre är godkänd för utomhusbruk och dessutom är den steglöst dimbar”.

Design: Kristina Hyrskylahti.
Leverantör: K-FAB

kollektioner

K-fab design

Lampor med tydligt avskalad och nordisk design som tar avstamp från naturen och maximal funktion.

Granström

En exklusiv kollektion som representerar äkta hantverk och funktion. GRANSTRÖM är inspirerad av Svensk Art deco och är skapad i Tommy Granström, K-FABs grundares sons ära.

VÅR DESIGNFILOSOFI

Ljuset i norr ​

I Norrland är vårt förhållande till ljus, minst sagt, speciellt. På vintern får vi förlita oss på inomhusbelysning då solen verkar nästan uteslutande i det fördolda och på sommaren måste vi försöka stänga ljuset ute om nätterna då solen jobbar i kapp sin vinterfrånvaro med råge. På så sätt har vi nog ett alldeles unikt förhållande till ljus vilket också ger avtryck i våra källor till inspiration.

Trendsäkra norrlänningar

Vårt huvudkontor ligger i Sundsvall och våra hjärtan finns i Norrland. För oss betyder det att livet ska vara enkelt, praktiskt och avslappnat men för den skull behöver det inte vara tråkigt. I vårt team är vi alla intresserade av inredning och design. Vi kan lika gärna trä på oss gummistövlarna för en långpromenad med hunden i skogen såsom att vi tänder en trendsäker lampa framför brasan med ett glas vällagrat vin (eller kanske en kopp grönt te om vi ska låtsas vara präktiga).

Mer är bara ljus

Flertalet av våra lampor har fötts ur ett specifikt behov. Lampor för oss är inte bara ljus.

• Går det att skapa en lampa som man kan använda både som golvlampa och vägglampa?
• Kan man kombinera olika typer av ljuskällor i samma lampa?
• Är det möjligt att tillverka en snygg och portabel lampa som jag till exempel kan använda i vedboden där det inte finns någon el? 
• Kan man producera en lampa i råmetall som åldras på ett naturligt sätt med tiden?
 
Svaret är att det givetvis går. Vår familjära stämning i teamet och direktkontakt med produktionen gör det möjligt att ta fram lampor som överraskar på både det ena och det andra sättet.

Naturens enorma källa av kraft ​

I det norrländska landskapet finner vi karga berg, prunkade buskar, öppna landskap, porlande bäckar och sprakande skiftningar i årstiderna. På vintern njuter vi av gnistrande snö, norrsken och av att kunna gå på is som är tjock nog att ibland bära tyngden av lastbilar. Våren spritter upp ur sovande träd och leriga marker och delar generöst med sig av naturens inneboende kraft. Sommaren hänför oss med ändlös grönska, mäktiga forsar och fantastiskt blommande träd, buskar och ängar. Hösten i sin tur, bjuder på krispig luft med en sol som lyser upp en färgpalett som får vilken akvarellmålare som helst att jubla av lycka. Den kraft som finns i vår natur och vårt klimat både präglar och inspirerar oss i vår design.

Kontakta oss!

Kontaktuppgifter
Hur kan vi hjälpa dig?

Befintlig kund

Contact us

Let´s get in touch

Contact details
How can we help you?